________________________ __________________________________________________ ______________________________

Skiferie NOrge

 

 

Skiferie  

 

 

 

 

NyttigeLinker:

 _________________________________________________

 

Skiferie Vær

Skiferie Skiføre
Skiferie Nysnø
Skiferie Nyheter
Veg Trafikk

Ski Hytte

Ski Leilighet Hotell
Ski In Out Alpin
Skiferie Pakke

   

 

 

 

 

SKIFERIE NORGE Blått skiføre over Sør-Norge. 

Data: Metrologisk Institutt. Morgendagens snøforhold estimert basert på neste 24 timers værmelding.

Muligheter for skiføre  ( Nov.2009)

SKIFERIE NORGE Vær og Skiføre: Over hele Sydnorge er det ski forhold i høyfjellet og lite snø i lavlandet, men med snøkanonener burde det bli gode alpine muligheter i Trysil og Hemsedal fremover. For frikjøring, topptur og skigåing ute i terrenget er det enda litt vel mye busker og stein. 

Ski Boliger, Hytter og Hotell: Ettersom ski sesongen  ikke helt har startet for fullt  er det mye ledige hytter og gode hotell tillbud med flott skitur som bonus hvis været treffer riktig. I Oslo kan det brått bli skiføre i marka for de som  bare må løpe litt på ski. Hva med en storbyferie til Oslo på Holmenkollen Park Hotell med ski, spa, eller shopping for de som ikke liker snø?    

Gode Tilbud: Det var sesongstart tidlig november i Hemsedal skisenter med en rekke gode tillbud og rabatter.  Pers Resort Hotell i Gol er også altid et godt alternative hvis været er usikkert.    

God Helg

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikkel 1

Variert skitur for hele familien

SKIFERIE NORGE Vestlandet først, tidlig vinter skitur.

Årets første skitur

 

Av JGE 24.12.2008 Kilde: Skiferie Norge

 

SKIFERIE NORGE SOGNDAL: (Skiferie Norge) Omkring Sogndal er det tidlig skiføre.

 

 

SKIFERIE NORGE TIDLIG VINTER VESTLANDET: Dalførene omkring Sognefjorden byr på tidlig November turer med lav sol som gir trolske skygger. (24.12.08 Foto: Jon Gitle Eikeland )

 

 

Sogndal Hodlekve

Sogndal har daler i alle retninger hvor man alltid får en vakker fjord utsikt som lønn for strevet etter å ha klatret opp lange seige skråninger. Som estetisk tur er utsikten noe av det flotteste man kan oppleve; utsikt med is grønne fjorder og frost blendende kritt topper på alle kanter.

Dette er et av de mer sjeldne ville fjell områdene i Norge hvor det også er god infrastruktur for bratt moro og andre sporty natur opplevelser, uten at det er kommersielt overbefolket i alpin bakkene eller ski løypene.

 

Den greieste turen er å starte ved SIL Hytta i Hodlkve å gå opp mot Blåfjellet. Etter denne turen får man også en god oversikt og velger raskt ut nye turer man bare må prøve. Her kan man komponere nye turer i det uendelige og man slutter aldri å bli overasket over alle de spektakulære utsikts opplevelsene med bratte eller myke utforkjøringer.

Fra Hodlekve skisenter kan man parkere bilen og komme seg opp mot toppen av Blåfjell og nyte utsikten ned i fjorden på andre siden. .

SOGNDAL HODLEKVE: Skisenter med parkeringsplass.

(2008 Foto: Hodlekve Adm)

 

 

Fra Hodlekve området kan du også lage egne løyper i vanskelig terreng og finne utsiktspunkter som få har opplevd. Kombinasjonen av dype fjorder og bratte fjelltopper med vilt skiftende vær gjennom en mørk vinterdager, gir en sjelden opplevelse av rå ufiltrert natur.

 

SKIFERIE NORGE Sogndal: (Jon Gitle Eikeland ) Toppene rundt Sognefjorden ypper seg frem rått og ufiltrert.

 

 

SKIFERIE NORGE SOGNEFJORDEN: Sognefjorden sett fra toppene Nord-Øst for Sogndal og opptur fra Hodlekve dalen. Skituren gir en forfriskende variasjon for de som ellers bare har skiferie i flate Oslo markas lysløyper. (2008 Foto: Jon Gitle Eikeland )

 

Mange av toppene omkring Sogndal krever at enkelte bratte partier må forseres med skifeller, over kortere perioder. Hvis man vil starte forsiktig er det greiest å jukse litt med heisen i Hodlkve og så gå skitur slakt videre oppover mot Nord-Vest, inntil man ser fjorden. Etter å ha nytt utsikten over en kopp varm toddy, kan man lage noen flotte utforkjøringer ned til utgangspunktet ved parkeringsplassen. Om noen av ski teamet ikke trives med lange turer i høyden så finnes det også et fantastisk alpin anlegg med varmestue og barneskitrekk. Godt gjemt finnes det også noen av de råeste snø renne utforkjøringene i Norge, noe som er en av grunnene til at det årlig arrangeres fjellsport festival hvor den uoffisielle ski eliten utfolder seg hemningsløst med bratt moro.

Planlegger du en tur hit så kan du ta fly til Sogndal flyplass , ekspress buss fra Oslo eller leie bil hos Avis eller Hertz, med en vakker kjøretur på ville veier over Hemsedal østfra. Om man virkelig ønsker å oppleve Sognefjordens villskap er det anbefalt å ta hurtig båten fra Bergen til Sogndal. Enten man har Hotell i Sogndal som base eller bor på camping hytter langs fjorden så har man kort grei kjøring, på flotte veier, opp til Hodlekve. Dette området er redningen for de som ikke kan vente på at ski vinteren skal starte, her kommer snøen tidlig allerede i November. I Januar - Februar er det som oftest veldig kaldt med mye uvær, mens tiden April-Mai har noen av det vakreste naturopplevelsene med grønt isvann i fjordene, frukt blomstring , grønt gress og forfriskende snø topper. Vår skiferie i Sogndal er en eksotisk Norsk skiferie som får sveitsiske alper til å virke kjedelig.

God tur.

( Skiferie NOrge 2008)

 

Artikkel 2 Variert skitur for hele familien

Skiferie Norge med variert turterreng

Velg rolig tur på vannet eller seige langstrakte topper

 

Av JGE 27.02.2008 Kilde: Skiferie Norge

 

Eggedal: (Skiferie Norge) Ved Slokovannet er det hyggelige skiløyper

 

 

SKIFERIE VINTER NORGE: Nord Vest for Norefjell strekker det seg et fantastisk løypenett fra Sloko i Syd til Haglebu i Nord. (2008 Foto: Jon Gitle Eikeland )

 

 

Variert Skitur fra Haglebu til Sloko

Langs majestetiske Haglebunatten kan man gå skitur i preparerte løyper som strekker seg i lune slynger opp i lia eller bratt opp på selve snaufjellet. Blir man overrasket av uvær er det aldri langt å komme seg ned i skog som beskytter for vinden. Området er som skapt for de som ikke har så my erfaring med skiferie på fjellet og som ønsker en forsiktig start med gradvis større utfrodringer. Her kan minstemann øve seg på flate vannet mens far sjøl raser over lange seiger topper med spektakulært flott utsikt. Oppe på fjellet er det også mange lune plasser hvor hele familien kan slå leir.

 

Den flotteste turen er å gå fra Haglebu over Haglebunatten mot sola og deretter ta hjemturen ned i dalføret fra Slokovannet. Dette er en grei 4 timers tur, med 500 meters høyde forskjell, som gir en variert utsikt. På skituren finner man mange fristende solfylte og lune rasteplasser med flottutsikt.

Fra Haglebu ser man mot Haglebunatten.

Haglebu Turistheim eller Fjellstue: Her er det overnattings muligheter og skitrekk.

(2008 Foto: Turisthem Adm)

 

Fra ryggen av Bjørnlifjell ser man over til Hardangervidda i sør.

Eggedal : (Foto: Jon Gitle Eikeland) Utsikten over midt Norge er forfriskende.

 

 

SKIFERIE NORGE EGGEDAL: Over Bjørnlifjell ser man mot Kongsberg og Hardangervidda. Området har muligheter for en flott skiferie. (2008 Foto: Jon Gitle Eikeland )

 

De fleste toppene er på omkring 1200 moh og har enkel oppstigning med silkemyke utforkjøringer. Her finner man sydvendte og lune plasser hvor man kan sette seg ned i komplett stillhet, mens ungene leker i skråningene rundt omkring. Svært liten ras fare og trygge omgivelser med kort vei ned i lia, tilbake til folk og veier. Hver oppmerksom på at terrenget i østlig og sydlig retning kan bli svært bratt og kronglete. Det anbefales og kun gå i vestlig eller nordlig retning når du har kommet til toppen av Bjørnliefjell.

Planlegger du en tur i disse områdene bak Norefjell så er det greiest å ha bil og leie leilighet eller hytte ved Haglebu, men hit går det også buss. Man kan også kjøre innom hvis man er på tur fra Hemsedal til Oslo , da tar man av ved Bromma og kjører til Eggedal; videre hjem om Åmot mot Drammen. Søker mann på FINN så er det mange gode treff på rimelige hytter til leie i Eggedal.

God tur.

( Skiferie NOrge 2008)

 

Artikkel 3 Variert skitur for hele familien

SKIFERIE NORGE Topptur i verdensklasse.

Planlegg tur til våren

 

Av JGE 27.05.2008 Kilde: Skiferie Norge

 

JOTUNHEIMEN: (Skiferie Norge) Innerst i Sognefjorden er det kort vei til ski eventyret.

 

 

VINTER NORGE: Fjellene i Jotunheimen rundt Turtagrø byr på topptur med ski feller, etter 4-5 timer oppover er det nydelige utforkjøringer. (27.05.08 Foto: Jon Gitle Eikeland )

 

 

Jotunheimen Turtagrø

Jotunheimen har alt en ski entusiast kan tenke seg, fra slakke sol turer til fantastiske toppturer over 2000 meter, med utsikt som tar pusten fra en. Her kan du følge rutene etter gamle tinde bestigere eller velvalgte spor fra andre ski entusiaster.

 

Den greieste turen er opp Dyrhaugsryggen. Dette er en 2 timers tur, med 1000 meter høyde forskjell, som gir en fantastisk utsikt fra toppen. Her velger man seg straks ut nye mål for neste tur mens en nyter Champagnen får å få litt ekstra avslappende støtte i bena, før man setter bratt utfor.

Fra Turtagrø hotell ser man opp mot Skagastølstindene og Dyrhaugsryggen til høyere i bildet.

JOTUNHEIMEN HOTELL: Nye Turtagrø fjell hotell.

(2008 Foto: Turtagrø Adm)

 

Fra toppen av Dyrhaugsryggen ser man over til Store Ringstind og Soleiebotn tindene.

 

SKIFERIE NORGE JOTUNHEIMEN: (Turtagrø Adm ) Ringstind ruver som en fristende topptur.

 

 

SKIFERIE NORGE JOTUNHEIMEN: Ringstind i Jotunheimen rundt Turtagrø er helt besettende for en topptur skiløper på skiferie. (2008 Foto: Turtagrø Adm )

 

For skiferie i Norge er mange av toppene over 2000 meter i Jotunheimen litt vel utfordrene, men rundt påske og våren er det greie løyper man kan følge. Man skal imidlertid ikke ha høydeskrekk og på enkelte lange bratte partier bør man ikke falle. Ut i slutten av Mai kan enhver snø bro over dype bre sprekker også begynne å bli usikre. Beste tid er i slutten av April og første ukene i Mai, da kan du være så heldig å få skiferie i bare T-skjorta.

Planlegger du en tur hit så er det greiest med bil men det er også gode muligheter med buss. Med Fly kan man reise til Sogndal flyplass og ta buss eller leie bil hos Avis eller Hertz. Enten man har Hotell i Sogndal som base eller bor på hytter i Luster eller Skjolden, så er man bare maksimum en times kjøring fra Jotunheimen. For mest mulig skiferie er det selvfølgelig best å bo på Turtagtrø hotell. Dette hotellet ligger på 1000 meters høyde i hjertet av Jotunheimen.

God tur.

( Skiferie NOrge 2008)

 

Kopiering av materiale fra skiferie.no  for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale | Copyright 2006  Bokmerket Norge